Sunday, Sep 23rd

Last update:09:28:58 PM GMT

Vennskapskor

E-mail Print PDF

 

Männerchor von 1858 Bad Bramstedt

I 1985 ble det knyttet vennskap mellom Kristiansand Handelsstandens Sangforening og Männerchor von 1858 Bad Bramstedt. Familiebånd mellom to av sangerbrødre var årsak til det. Korene besøker hverandre annet hvert år i Bad Bramstedt og Kristiansand.

 

Tur til Bad Bramstedt 8. – 11. oktober 2015

Øystein Dåtland, Håkon Sødal og Kjell Andersen, tydelig fornøyd med turen.

 

Männerchor von 1858 Bad Bramstedt hadde invitert oss for å feire 30 års vennskap våre kor imellom.
Feiringen ble innledet med et måltid sammen med våre tyske venner torsdag kveld på det hotellet hvor vi var innkvartert – Hotel TRYP by Wyndham Bad Bramstedt.
Fredag var det utflukt til museet Schloss Gottorf i Schleswig, hvor vi fikk guidet omvisning. Deretter ble det kaffe og kake i en kafé ved Kielkanalen (Nord-Ostsee-Kanal) ved Rendsburg. Her ble de to lands nasjonalsanger sunget. Festmiddag om kvelden – med taler, gaveoverrekkelse til vertskapet, sang og dans.
Lørdag formiddag ble det arrangert en guidet tur gjennom byen for damene, mens det ble holdt øvelse for sangerne. Først øvet de to korene sammen på fellesnummerne under ledelse av chorleiter Harald Schilling – deretter øvet korene hver for seg på sine respektive program. Etter øvelsen ble en del av de norske deltakere/ledsagere med sine tyske venner hjem til lunsj.
Konserten om ettermiddagen i Kulturhaus Bad Bramstedt var godt besøkt og vellykket for begge kor. Chorleiter Harald Schilling og dirigent Håkon Rune Sødal fikk velfortjente blomster.
Om kvelden uformell sammenkomst i Schützenhaus med middag og påfølgende skytekonkurranse arrangert av Schützenverein Roland. Lisbeth Sivertsen, Kirsti Langeland og Elin Bergstøl la beslag på de tre første plassene i dameklassen! Winfried Pirolt tok andreplassen i herreklassen – vår sjåfør Terje ble nummer tre.
Søndag formiddag – avskjed utenfor hotellet – ”Sangernes avskjedshilsen” ble fremført av felleskoret.
19 sangere, 16 ledsagere og dirigenten deltok på en meget vellykket tur. Vårt tyske vertskap hadde lagt ned et stort arbeid i forberedelsene til dette arrangementet. De fortjener en stor takk!

 

Gamle minner om mange hyggelige stunder

empfang-15.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristiansand Handelstands Sangforening reiste 3.10.2008 til Bad Bramsted for å feire Männerchor von 1858 Bad Bramstedts 150 års jubileum

 

 

 

 

Besøk fra Bad Bramsted 19.september 2010

 

 

 

 

 

Sangeraften på Eg

 

 

 

 

 

Aalborg Sangforening af 1843
Kristiansand Handelsstandens Sangforening har siden 1909 hatt forbindelse med Aalborg Sangforening af 1843. Det har fra første stund vært et godt forhold, og korene har mye glede av hverandre. ”Aalborg Sangforening af 1843 beskæftiger sig med den lidt sværere del af den traditionelle korsang for mænd.”

Dette bildet viser Kristiansand Handelsstands Sangforening foran Handelens hus før avgangen til Ålborg i 1909.

 

 

 

Lørdag 19.sept.2009 feiret Kristiansand Handelsstands Sangforening og Aalborg Sangforening av 1843 jubileum for 100 års vennskap mellom korene

 

Jubileumskonsert i vor Frue Kirke lørdag 31. august